Wat kun je doen met een sloopauto?

Heb jij een oude tweedehands auto? Dan weet je natuurlijk als geen ander dat je er niet lang mee kunt doen. Ieder jaar moet je de auto laten keuren en ben je weer bang dat de auto niet door de keuring heen komt. Als de auto niet door de keuring heen komt, moet je deze altijd laten maken door een specialist. Het laten maken van een tweedehands auto is niet altijd de moeite waard. Zo kan het namelijk zijn dat de reparatiekosten hoger uitvallen dan de waarde van het voertuig. In deze gevallen is het bijna altijd beter om de sloopauto te verkopen en dit kan op verschillende manieren. Veel mensen proberen dit via het internet, maar vaak werkt dit niet en duurt het maanden. Gelukkig zijn er ook sloperijen die in één keer jouw sloopauto willen kopen. Wat zijn de voordelen hiervan? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Je bent direct van je voertuig af

Een van de grootste voordelen van een sloopauto verkopen aan een sloperij, is dat je er direct van af bent. Een sloperij is altijd erkend door het RDW en kan hierdoor jouw sloopauto opgeven voor autodemontage. Dit betekent ook dat jij een vrijwaring code krijgt en deze is heel belangrijk om jouw auto van je naam te schrijven. Dat je direct van je sloopauto af bent is natuurlijk erg fijn en dit betekent dat je direct kunt gaan kijken voor een nieuwe auto.

Daarnaast krijg je ook een kleine vergoeding van de sloperij en deze ligt vaak tussen de 100 en 200 euro. In de meeste gevallen is de vergoeding laag, maar dit betekent wel dat je direct van je auto af bent. Dit betekent dat je geen autoverzekering meer hoeft te betalen en hetzelfde geldt voor de belasting. In sommige gevallen kan de vergoeding hoger zijn en dit ligt aan de waarde van de onderdelen.

Ophalen

Je kunt vaak met een sloopauto niet meer rijden en dit mag vaak ook niet. Maar hoe breng je dan de sloopauto naar de sloperij? Gelukkig zijn er genoeg sloperijen met een ophaalservice, die de sloopauto kunnen ophalen. Plan daarom een afspraak in bij een sloperij die erkend is bij het RDW, maar ook een ophaalservice heeft. Zo ben je lekker snel van je sloopauto af en krijg je zelfs een vergoeding.

Reacties zijn gesloten.